Home   Het Blije Kind

Het Blije Kind

Kiest u voor Het Blije Kind dan kiest u voor mij als gastouder. Daarom zal ik u in het kort iets meer over mezelf vertellen. Mijn naam is Berthilde Roorda en ben woonachtig nabij het centrum van Meppel samen met mijn dochter Annelin van 9 jaar en mijn zoon Brent van 8 jaar.

Ik heb in het verleden een aantal jaren met veel plezier in de kinderopvang gewerkt en daarnaast ben ik in het bezit ben van een diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening (HBO). Ook heb ik natuurlijk het verplichte EHBO certificaat behaald. De stap naar gastouder was snel gemaakt. Mijn dochter vindt het heel leuk om mij te helpen met de ‘kleintjes’ en mijn zoon mag graag met leeftijdgenootjes spelen. Kortom, het is een gezellige boel bij Het Blije Kind!

In de herfst en winter wordt er veel geknutseld bij Het Blije Kind. Natuurlijk halen we ook dan een frisse neus als het weer het toelaat. In het voorjaar en de zomer zullen we vooral veel buiten te vinden zijn. Het Blije Kind beschikt over een prachtige bakfiets waar we uitstapjes mee kunnen maken. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal kinderen en de kinderen die nog slapen. Rust en regelmaat wordt bij Het Blije Kind zoveel mogelijk na gestreefd.

Kinderen hebben veel ruimte, tijd, beweging en vrijheid nodig om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Er is voldoende materiaal aanwezig om tot spelen te komen. De kinderen worden uitgedaagd om hun fantasie te gebruiken en zelf te ontdekken. De tuin is een veilige, uitdagende en afgesloten speelplek. Lekker spelen met zand en water vinden veel kinderen heerlijk. Maar ook springen op de (ingegraven) trampoline of rondrijden op een fietsje is mogelijk. Er zullen kinderen zijn die het misschien prettig vinden om even alleen te spelen of zich willen terugtrekken met een boekje. Ook dat mag.

Geen kind is gelijk en daar wordt bij Het Blije Kind rekening mee gehouden!

Kortom uw kind(eren) is/zijn meer dan welkom bij Het Blije Kind!

Neemt  u ook eens een kijkje op www.facebook.com/hetblijekind om een juiste indruk te krijgen  van de sfeer en de activiteiten.